Algemene ziekenhuizen

Onderstaand rapport dateert van 2009-2010, om up-to-date te blijven lanceert if-ic in 2014 een nieuwe loonstudie. Dit nieuwe cijfermateriaal levert de psychiatrische ziekenhuizen en de beleidsmakers een schat aan informatie op. Aan de hand van de verzamelde data kunnen de sociale partners een toekomstvisie ontwikkelen over één van de grootste budgettaire elementen in de sector: de loonkost.

Deze nieuwe loonstudie maakt gebruik van een nieuwe, overzichtelijke en coherente structuur. Het rapport geeft per functie een gedetailleerd beeld van de functiehouders en de verloning. Daardoor kan de nieuwe studie makkelijker gelezen en geïnterpreteerd worden.

U kan de nieuwe structuur van het rapport verkennen door de recente loonstudies van de wijkgezondheidscentra en thuisverpleging te consulteren.

Schermafbeelding 2013-04-29 om 14.49.37

Klik op de afbeelding om het rapport te openen

 

 

Loonstudie 2009-2010

Er namen 12 verschillende privéziekenhuizen deel aan deze loonstudie. Daar verzamelden we op een anonieme manier loon- en tewerkstellingscijfers voor bijna 15.000 medewerkers. Op basis van die cijfers vind je in het rapport heel wat analyses over functies, arbeidstijden, opleiding en natuurlijk ook verloning.