Psychiatrie

Onderstaand rapport dateert van 2009-2010, om up-to-date te blijven zal if-ic dit jaar nog een nieuwe loonstudie uitgeven. Dit nieuwe cijfermateriaal levert de psychiatrische ziekenhuizen en de beleidsmakers een schat aan informatie op. Aan de hand van de verzamelde data kunnen de sociale partners een toekomstvisie ontwikkelen over één van de grootste budgettaire elementen in de sector: de loonkost.

Deze nieuwe loonstudie maakt gebruik van een nieuwe, overzichtelijke en coherente structuur. Het rapport geeft per functie een gedetailleerd beeld van de functiehouders en de verloning. Daardoor kan de nieuwe studie makkelijker gelezen en geïnterpreteerd worden.

U kan de nieuwe structuur van het rapport verkennen door de recente loonstudies van de wijkgezondheidscentra en thuisverpleging te consulteren.

Schermafbeelding 2013-04-29 om 12.08.31

Klik op de afbeelding op het rapport te openen

 

 

Loonstudie 2009-2010

Dit rapport geeft de analyse van het loononderzoek dat we in samenwerking met 7 psychiatrische centra en 2 diensten voor beschut wonen uitvoerden. Hier vind je de analyse van de loon- en tewerkstellingsgegevens van de 3.520 medewerkers in deze instellingen.

Deze benchmark biedt een uniek overzicht en maakt het mogelijk om de tewerkstelling en de loonstructuur zeer nauwgezet te analyseren. Sommige cijfers bevestigen op het eerste zicht wat we wisten. Maar wie de cijfers grondig naleest, krijgt een zeer genuanceerd beeld over welke functies we in de sector terugvinden.